Week 4 - 13 t/m 19 oktober 2007

Op de laatste dag van deze week ben ik met collega's gaan shoppen bij de Gelaarsde Kat. Ik kreeg vlinders in mijn buik van de babypraat. 's Avonds merk ik dat het gevoel van lood op mijn bekken, wat ik altijd krijg voor m'n ongesteldheid, uitblijft. Ik vertel Niels dat ik serieus vermoed dat ik zwanger ben.

Week 5 - 20 t/m 26 oktober 2007

Een spannende week! Zaterdag's wordt ik inderdaad niet ongesteld, terwijl mijn cyclus heel stipt is. Zondag ben ik over internet aan het struinen naar informatie, al een lijstje aan het samenstellen met spulletjes die we nodig zullen hebben voor de baby, en ik heb 3 tests besteld bij Zwangerschapstest.nu. Dinsdag 23 oktober is de grote dag van de test, vol spanning doen Niels en ik samen de test, en vol spanning wachten we af wat er gaat gebeuren. Ik kan zelf me niet meer concentreren op de bijsluiter, dus Niels neemt het van me over om te zorgen dat we de test goed uitvoeren. En warempel, al snel verschijnt heel lichtjes een tweede streepje! Alleen de twijfel is groot want het 2e streepje is wel erg licht! 's Avonds belt mijn vader, waarvoor weet ik niet meer, maar op een gegeven moment komt ter sprake het topic vrouwenprobleempjes en een beetje emotioneel te zijn geweest het afgelopen weekend. Waarop mijn vader prompt vraagt; "ben je zwanger?". En dat kon ik natuurlijk niet ontkennen dus ik begon te gniffelen, en ik kreeg al snel Astrid aan de telefoon, waarop ik het hele verhaal uitlegde. Ook heb ik die avond Niels zijn ouders laten bellen om hen op de hoogte te stellen van het mogelijke verheugde nieuws. Deze week was mijn buik (darmen) enorm opgeblazen, ik voelde me al vele maanden zwanger, en had ook moeite normaal achter mijn bureau te zitten op het werk.

Week 6 - 27 oktober t/m 2 november 2007

Zaterdag 27 oktober hebben we de 2e en 3e test gedaan, en ja hoor, we zijn zwanger!! Wow!!! We waren er al een tijdje mee bezig, althans het praten erover en bij mij kriebelde het al een tijdje enorm. En nu waren we dan zomaar spontaan zwanger geraakt! We weten ook precies wanneer, hoe, wat en waar, dat is wel erg leuk! Ik trots en blij, Niels supertrots! Niels heeft zijn zus op de hoogte gesteld en ik mijn broer. Schoonzus Ilse ging absoluut helemaal uit d'r dak! Ook heb ik mijn oma gebeld met het verheugde nieuws, dat kwam goed uit want ze had al teveel naar nieuws gehad, en nu dan eindelijk weer een kleintje op komst in de familie! Meteen 's Middags de stad in geweest samen en een schattig berenpakje uitgezocht voor de kleine voor herfst/winter 2008.

Week 7 - 3 t/m 9 november 2007

Het een en ander begint al te groeien, en ook pijn te doen. Zondag zijn we naar Niels zijn ouders geweest op verjaarsvisite op de boot. Beeb heeft al een cadeautje gehad, een zahct knuffelspeeltje in de vorm van een paardje.

Week 8 - 10 t/m 16 november 2007

Rustige week geweest, zondag's op verjaarsvisite bij schoonzusje Ilse en Romke.

Week 9 - 17 t/m 23 november 2007

Met vlagen erg warm, misselijk en dizzy. Zaterdag zijn we voor hout wezen kijken voor de verbouwing van de zolder, toen ging ik ook bijna van m'n stokje af. 's Avonds bij m'n ouders blijven eten en Niels kreeg een buikdrager van m'n ouders zodat ie zometeen met de beeb lekker op pad kan. Ook moest m'n vader even de ronde box tonen die al klaar stond in de garage.

Week 10 - 24 t/m 30 november 2007

Deze week de eerste echo! Wat spannend zeg! We hebben het hartje zien kloppen! En de beeb is nog zo klein, nog geen 3 cm! Maar ik zit goed met mijn uitrekendatum, ik kan 28 juni aanhouden!

Week 11 - 1 t/m 7 december 2007

Grieperig geweest deze week en een aantal dagen op de bank doorgebracht en rustig aan gedaan. Extra spannend als je zwanger bent en grieperig, ik durfde ook geen paracetamol te nemen.

Week 12 - 8 t/m 14 december 2007

De tweede echo gehad! Alles zit erop en eraan en was zo duidelijk te zien! En de beeb maar springen en dansen in m'n buik! Niels en m'n ouders waren ook mee, wat ik erg fijn vond, en die hebben ook volop genoten van de beeb! Niels meteen het hele ziekenhuis rond om de echo foto's aan collega's te tonen, zo trots als hij is! 's Avonds naar de IKEA geweest om alvast even te kijken naar de babymeubeltjes.

Week 13 - 15 t/m 21 december 2007

Kerstinkopen doen en m'n buik groeit al flink!Ook heb ik al last van striae! Nanda heeft wat spulletjes alvast langsgebracht zoals zalfjes (komt goed uit met die groeiende buik!), een tuttel, boekjes en lakentjes.

Week 14 - 22 t/m 28 december 2007

Kerst! Eerste kerstdag bij m'n ouders, heerlijk gegeten en goed verwend met kado's! Beeb heeft een schattig mutsje en zonnehoedje van het merk BamBam gehad. Tweede kerstdag thuis lekker met z'n tweeen, het is immers de laatste kerst voor ons tweetjes. We hebben Endless Ocean en Mario Galaxy Quest op de Wii gespeeld, en 's avonds steengrillen. Woensdag lijk ik duidelijk trapjes te hebben gevoeld, ik werd net wakker na een dutje op de bank toen ik trapjes voelde. Vrijdag de uitslag van de combinatietest gehad, een prima uitslag van 1:7200 kans voor een kindje met een chromosonale afwijking.

Week 15 - 29 december 2007 t/m 4 januari 2008

De laatste dagen weer erg moe, en soms zelfs nog een beetje misselijk en dizzy. Ik hoop binnenkort wel over de ergste hormonenkwaaltjes heen te zijn en me weer wat beter te voelen. Deze week eindelijk maar eens goed begonnen met de site op te zetten. 2008 is meteen begonnen met een goede start! Ik heb de baby gehoord en gevoeld! Samen met astrid heb ik weer een poging gedaan om met de angelsound naar het hartje te luisteren. En op het moment dat ze zei; ik hoor hem wel bewegen voelde ik ook beweging in m'n buik dicht onder de angelsound, alsof de beeb een beetje tegengas gaf of probeerde weg te komen onder de angelsound. Vanaf dat moment lag de beeb er goed voor en konden we het hartje horen! Echt zo mooi! Ik ben echt blij dat ik de angelsound toch heb aangeschaft! Woensdag weer naar de verloskundige geweest. M'n bloeddruk was perfect; 120/65. En de uitslagen van de bloedtest waren ook allemaal goed! Ook nog even het hartje geluisterd. En het is heerlijk om die kleine afentoe te voelen bewegen al is het nog maar heel lichtjes, en om naar het hartje te kunnen luisteren. Deze week ook weer een paar actieve dagen gehad (nesteldrang), maar ook nog steeds erg moe tussendoor. Slaap op het moment ook slecht doordat ik maar moeilijk m'n draai kan vinden 's nachts.

Week 16 - 5 t/m 11 januari 2008

Maandag's weer te werk! En heel vreemd om ineens een por in je buikwand te krijgen als je geconcentreerd achter het bureau zit. Maar ook heel leuk, ik heb altijd gezelschap bij me! :) Ik begin de beeb nu wel heel duidelijk al bewegen en porren, de ene keer voelt dat prettig, maar afnetoe voelt het ook wat scherp aan. Of het nou een jongen of meisje wordt, ik weet zeker dat het een karate-kid wordt! ;) Woensdag voor het laatst de kannen ingeleverd voor Moeders voor Moeders. Het was even een gedoe, 9 weken lang je plas opvangen, maar ik ben absoluut blij dat ik het heb gedaan voor het goede doel!

Week 17 - 12 t/m 18 januari 2008

De kleine wordt steeds aanweziger in m'n buik, buik groeit ook lekker door. Niels zag het nu ook dat m'n buik echt wel groot begint te worden nu! En ook beste vriendin Nanda viel dit op. Zondag's naar Oma geweest, die is 80 geworden deze week! En natuurlijk allemaal even buikje kijken en voelen. Verder wat kleding erbij gehaald; heerlijk de uitverkoop! Ik heb zelfs een heel mooi bloesje voor van de zomer waar een grote buik in kan, bij de H&M gekocht, voor 5 euro! Verder nog een leuk bloesje, een shirtje voor nu, en een zwarte pantelon. Verder niet zo'n heel lekker weekje geweest, erg verkouden, snipverkouden en kriebelhoest, ligt in het hoofd en slecht geslapen. Ook de week waarin ik het nare nieuws kreeg dat een oude goede vriendin van me was overleden. Samen met beste vriendin Nanda heb ik afscheid genomen. Zo vergankelijk is het leven, zo zit je op een roze wolk met een baby in de buik, zo op een minder roze wolk, maar nog steeds met een vrolijke baby in de buik.

Week 18 - 19 t/m 25 januari 2008

Klussen? Ohwja, we hebben nog zoveel in ons hoofd! Intussen heeft m'n vader al hout langsgebracht voor de zolder en moeten we maar eens aan de gang. De muur van de trap heeft eindelijk een nieuw verfje, want ook dat moest nog gebeuren. Ik kan niet wachten tot ik eindelijk in de babykamer aan de slag kan, heb nu al overal her en der babyspul liggen en staan.

Week 19 - 26 januari t/m 1 februari 2008

En we moeten nog steeds klussen! Tjeeh, het schiet niet op zo! Maar ik ben zelf ook gewoon snel moe, en ook Niels helpen met materialen naar boven tillen gaat me niet goed meer af, het wordt gewoon te snel zwaar. Deze week iig rustig aan gezien ik nog steeds erg last van een verkoudheid/grieperig gevoel heb. Deze week weer naar de verloskundige geweest, en helemaal goedgekeurd weer! Bovendruk was nu iets hoger (135/65), maar ik was wat (positief) gespannen. Verder hartje geluisterd en buik gevoeld, de baarmoeder zit nu tot net onder m'n navel, dat had ik thuis idd ook al gevoeld. Verder wat leuke merk-kleertjes met dikke korting online besteld, echt voor een habbekrats! Ohw ik ben gek op koopjes! En dan ook nog woensdag bij de hema geshopped met korting voor een badcape, kleerhangertjes, kruikenzakken en een muziek-trekding. Nou maar afwachten wat het wordt, jongen of meisje, 12 februari komt nu al dichtbij! En dan maar hopen dat die kleine zich niet teveel schaamt om het te laten zien.

Week 20 - 2 t/m 8 februari 2008

Beeb beweegt er inmiddels flink op los en heeft hetzelfde dag-nacht ritme als ikzelf heb, gelukkig! Overdag flink schoppen en spelen in de buik, 's nachts braaf slapen. Ook lijkt beeb te reageren op muziek! Niels lijkt ook al de eerste fladdertjes aan de buitenkant gevoeld te hebben, heel zachtjes voelde hij iets. M'n ouders hebben zondag nog even naar het hartje geluisterd, maar beeb lag goed verstopt, dus dat was ook maar heel eventjes. En nu maar aftellen tot 12 februari! Volgens de voetreflexologie icm bevindingen op Babybrabbel zouden we 85% kans op een meisje hebben. Onder de enkel zit een bobbel, een vochtophoping. En als de bobbel links groter is wordt het een meisje, als de bobbel rechts groter is zou het een jongen worden. Bij mij is de bobbel links dus groter. Heel frappant want het was me dus nog niet opgevallen dat ik daar ineens bobbels heb!

Week 21 - 9 t/m 15 februari 2008

De spannende week van de 20 weken echo! En spannend is dat zeker! Met in het achterhoofd; wat nou als er wel iets aan de hand blijkt te zijn met de kleine? Ik kan me twijfels snel achter me laten en vertrouwen op het positieve, maar je weet het gewoon nooit. Gelukkig ziet alles er goed uit, er is gekeken naar de mond, de hersenen, het ruggetje, niertjes, de maag, diverse metingen van het hoofdje en ook bovenbeentje. De kleine was een beetje eigenwijs en lag lekker te slapen op de buik met gekruiste en opgetrokken beentjes. Geen goed zicht op hetgeen we ons nu al weken afvragen, wordt het nou een jongetje of meisje? De gynaecologe heeft goed haar best gedaan om onderaf tussen de beentjes door te kunnen kijken, en daar heb ik toch duidelijk zicht gehad op 3 streepjes, hetgeen duid op een meisje. Maar zonder absolute zekerheid, dus het blijft afwachten!
Woensdag's bedenk ik me ineens, heej, dat rare gevoel in me buik, alsof even iets overslaat, heej, is dat niet gewoon dat de baby dan hikt? Ik heb het nu de afgelopen dagen een paar keer gevoeld, en nu begint het me te dagen.
Op valentijnsdag naar de 9 maanden beurs geweest. Daar liepen we ineens tegen een 3D echo stand aan, en het bleek dat ze ter plekke echo's maakten. Dat hebben we dus gedaan, wat een paar mooie plaatjes heeft opgeleverd. Beeb was lekker aan het duimen, en lachte, en daar zag ik dan duidelijk ook de trekken van Niels terug in het gezichtje, een echte Buijs! En voor 99% zeker is het dus een meisje. Foto's en video's staan bij de echo's.

Week 22 - 16 t/m 22 februari 2008

Lekker geshopped van de week, een pyamaatje gehaald, winterjasje, badcape en nog een paar leuke dingetjes. M'n navel verdwijnt duidelijk, en ook de beeb gaat steeds harder schoppen. De kleine reageert op het heien wat tegenover m'n werk gebeurd. Bureau trilt, en dan begint beeb ook leuk mee te schoppen van binnenuit. Verder slaap ik wat slechter, veel wakker liggen 's nachts, heb van de week maar 1 keer de nacht goed door geslapen. En ik leef steeds meer naar de babykamer toe, inmiddels is de eerste baan behang al van de muur!

Week 23 - 23 t/m 29 februari 2008

Deze week weer naar de verloskundige geweest, en alles weer goed in orde! Hartslag is 130/70, bovendruk iets lager, onderdruk iets hoger, de verloskundige is erg tevreden. En dan nog 1 keer eens in de 4 weken, en daarna zal ik wat vaker naar de verloskundige moeten. Verder heb ik wat rondgekeken bij prenetal, jeetje wat hebben ze daar toch best leuke dingetjes allemaal, leuke knuffeltjes e.d.! En nog een lief rompertje voor de zomer gehaald. Verder ben ik al druk aan het orienteren voor geboortekaartjes. En Niels wil zo graag de baby voelen! Hij voelt afentoe wel zachtjes wat, maar daar neemt ie geen genoegen mee, hij is veelste nieuwsgierig naar die kleine! Ik heb het dan een stuk makkelijker dat ik geregeld op de dag getrap en gefrummel voel in m'n buik. Wel van de week 's avonds nog even naar het hartje samen geluisterd. En op het moment dat Niels zijn hand op de buik legde ging ineens het hartje sneller kloppen. En druk bewegen natuurlijk weer!

Week 24 - 1 t/m 7 maart 2008

Van het weekend eerst lekker geklust, intussen staat het muurtje op zolder al, althans, 1 kant is al praktisch dicht. Nu nog electiciteit erin, dicht timmeren en afwerken maar, dan tapijt leggen en dan kan Niels eindelijk ruimte maken voor onze kleine beeb. Verder een spannend weekje deze week. Donderdag hadden we een afspraak voor een geslachtsbepaling echo, die afspraak had ik al gemaakt voor de 3D echo, om zeker te weten of we een klein meisje verwachten. Astrid en Nanda gingen mee. Nou het was wel weer heel duidelijk, het wordt toch echt een meisje! Maar op de echo was ook te zien dat het nierbekken iets verwijd is, aldus dat constateerde de echscopiste. Ik kreeg meteen te horen dat ik me geen zorgen moest maken, dat het vaker voorkomt, en het niets ernstigs is. Indien de verwijding aanhoud zou het betekenen dat de kleine na de geboorte preventief antibiotica krijgt om blaasontsteking te voorkomen. Maar het kan ook weer vanzelf verdwijnen. Volgende week donderdag moet ik naar het ziekenhuis voor een nieuwe echo, om te zien of het nierbekken inderdaad verwijd is. Indien dit zo is Dan krijg ik later in de zwangerschap nog een echo om te zien hoe het er dan voor staat. En ik heb weer wat leuke dingetjes binnen, een heel schattig Hello Kitty pyamaatje en tuniekje en schattige roze/witte sokjes. Langleve de H&M met Hello Kitty en ander schattig spul!

Week 25 - 8 t/m 14 maart 2008

De babykamer is eindelijk leeg, dus we zijn deze week begonnen met schilderen en behangen! De kozijnen staan netjes in de verf, plafond is gewit en de laatste banen behang moeten er nog op! En vooral het roze gestreepte behang bevalt me erg goed! Als alles klaar is zullen de eerste foto's wel verschijnen op de site. Donderdag naar het ziekenhuis geweest voor de echo van de niertjes; 1 nierbekken is idd vergroot; maar niet ernstig. Verder zijn er geen afwijkingen te zien aan het urinewegsysteem en verder ziet de kleine er ook gewoon goed uit. 24 april moeten we terug naar het ziekenhuis om te zien hoe het er dan voor staat; wellicht dat het dan verdwenen is; of kijken of er nog verdere controle of behandeling plaats moet vinden.

Week 26 - 15 t/m 21 maart 2008

Deze week nog even flink doorgeklust, maar het behang zit er nu helemaal op, en ik ben zelf creatief aan de slag gegaan met behang door letters te knippen uit behang en deze op te plakken, waarvan ik zelf zeer tevreden ben met het resultaat. Nu maar wachten tot we de meubeltjes gaan halen, ik heb er zo zin in!

Week 27 - 22 t/m 28 maart 2008

Deze week weer naar de verloskundige geweest, en alles was weer goed en prima in orde. Bloeddruk was zelfs weer iets lager dan de vorige keer, dus blijft mooi laag. Heel toevallig is gebleken dat de verloskundige die ik nu had, de enige vrouw in de praktijk, vroeger weleens bij ons thuis heeft opgepast, en zij kon zich dat beter herinneren dan ik dat kan. En deze week een spannende week, gezien ik voor de 2e keer mocht afrijden, en gelukkig ben ik geslaagd! Want al die spanning vind ik maar niks voor die kleine beeb in m'n buik! En ook het in en uit stappen in de kleine lesauto werd er niet makkelijker op met die groeiende buik.

Week 28 - 29 t/m 4 april 2008

Sinds zondag begint de druk meer op te bouwen als ik een langer stukje ga lopen, in het gebied van de blaas. Niet dat ik dan meteen naar de WC moet, maar wel dat ik dan even in elkaar krimp door een vervelend drukkend gevoel. Wellicht dat het hoofdje dan afentoe al naar beneden draait? Dinsdag zijn we eindelijk de meubeltjes wezen halen bij de Ikea, En thuis gekomen meteen de kledingkast in elkaar gezet, en de dag erop ook het bedje en de commode. Zo wordt het nog eens wat! Donderdag kwam de kraamzorg op intake en kon ik meteen het kamertje alvast tonen. En kennelijk is dit de week dat ik kan gaan beginnen met aftellen naar de bevalling, want ook de postbode stond voor de deur met het kraampakket!

Week 29 - 5 t/m 11 april 2008

Deze week m'n rijbewijs opgehaald, en warempel, meteen een auto!!! Erg spannend, maar ook zo fijn en makkelijk!! Zometeen veilig rondcrossen met die kleine, en zo makkelijk nu met boodschappen doen! Zeker met die grote buik! En het wiegje is besteld.

Week 30 - 12 t/m 18 april 2008

Weer controle gehad bij de verloskundige, en alles weer picobello in orde, hartje was nu ca 155/160 slagen per minuut, en de groei is goed, en mijn bloeddruk is weer perfect.

Week 31 - 19 t/m 25 april 2008

Controle voor de niertjes gehad, en mijn voorgevoel was dus goed, de niertjes zijn niet meer verwijd! Kennelijk dus een groei stuipje waarbij de grootte wat groter was bij 22 weken, maar nu de kleine zel groter is en de niertjes gelijk zijn gebleven ongeveer ziet het er prima uit. Ik hoef dus niet meer terug voor controle en kan gerust verder zwangeren! Beeb lag wel nog met de voetjes beneden, en mocht van de arts wel al gaan draaien. Ze ligt met haar rug in m'n rechterzij, en met hoofdje in m'n linkerzij. Dat klopt ook wel want ik voel altijd de meeste vulling aan de rechterkant. Verder heb ik roze Nijntjes spullen besteld voor de verdere uitzet, een luieremmer, badthermometer, toch ook een badje met roze bijpassend bij de kamer, wattendoosje en oortipsdoosje. Verder een hele leuke Hello Kitty Luiertas, verschoningsmat en 2 flessentasjes gekocht via Ebay.

Week 32 - 26 april t/m 2 mei 2008

Rustig maar toch ook druk weekje gehad. Eerst het weekend weer geklust uiteraard, op zolder behangen, tapijt gelegd en alvast een behangetje uitgezocht voor de slaapkamer. Niels had deze week lekker 3 dagen vrij ivm koninginnendag en hemelvaartdag. Woensdag de stad in geweest, klein rondje gedaan, het was erg rustig op de vrijmarkt. Nog 2 leuke boekjes voor beeb gekocht. Donderdag bleek dat ik waarschijnlijk toch iets teveel gelopen had, het was in m'n bekken/onderrug geschoten, en normaal heb ik zoiets van ach gaat wel over, maar met zo'n kleine in je buik wordt het toch net even lastiger gezien ik al waggel. De volgende dag was dat grotendeels weggetrokken, wat een opluchting! Had de verloskundige ook nog even gebeld en die had wat tips gegeven en uitkijken met overbelasting. En weer erg weinig slapen, 4 uur wakker, 6 uur wakker, ik merk dat ik naar het einde begin te lopen. Maar afgezien van die kleine dingetjes valt het me nog alles mee en voel ik me nog steeds prima fit, en genieten, ja dat doe ik zeker! En Niels ook, die dan tegen m'n buik praat, knuffelt en kusjes geeft.

Week 33 - 3 t/m 9 mei 2008

De Hello Kitty Luiertas is binnen!!! En hij is zo gaaf!!! En het is dus echt een luiertas ook volgens het kaartje, en niet gewoon een tas verkocht als zodanig een luiertas zoals ik aanvankelijk dacht. En de computers staan inmiddels op zolder, dus dan kunnen we met de slaapkamer aan de gang.

Week 34 - 10 t/m 16 mei 2008

Nog steeds een draaikont hier in de buik, woensdag dacht ik dat ze ingedaald was, want ze lag ineens erg laag wat ook moeite gaf met lopen, druk op m'n liezen en de onderrand van het bekken. Maar vervolgens kan ze ook nog erg hoog liggen, waardoor ik vrijdag op zaterdag nacht het erg benauwd kreeg met het gevoel alsof m'n maag achterin me keel zat. Ze beweegt er iig vrolijk op los en draait nog alle kanten op, of althans zo lijkt het te voelen. Ben benieuwd naar de echo van volgende week woensdag! Deze week m'n laatste werkdag gehad, wat is dat raar zeg, zo onwerkelijk! Ik heb meteen een to-do list gemaakt van dingen die er nog moeten gebeuren voor de bevalling, en ben begonnen met kleertjes en ander babytextiel te wassen. Verder ook tussendoor rusten, want merk toch dat ik sneller vermoeid raak, maar anderzijds verdraagt m'n lichaam het allemaal nog prima.

Week 35 - 17 t/m 23 mei 2008

Deze week gaat het hard! Allerlei signalen van m'n lichaam dat het zich klaar maakt voor de bevalling. Woensdag naar de verloskundige geweest, een echo gehad voor de ligging van de kleine, en het hoofdje ligt netjes beneden en de kleine is al een klein beetje ingedaald, maar minder dan ik zelf dacht te voelen. Donderdag ben ik (een deel van) de slijmprop verloren, maar dat kan gerust nog een paar weken duren. Maar spannend wordt het wel! Ziekenhuistas klaar gezet voor het geval dat, maar ik hoop die niet nodig te hebben. En de kleine heeft duidelijk steeds minder ruimte, want ik voel het ineens opvallend vaak hikken, en dan vooral als ik snachts wakker lig. Het wiegje is eindelijk binnen gekomen, dus nu nog even snel de laatste puntjes op de I zetten voor de kleine komt!

Week 36 - 24 t/m 30 mei 2008

Deze week naar de IKEA geweest, nog een laatste kastje ophalen voor de babykamer die vorige keer was uitverkocht, en een nieuw bed voor onszelf en wat nieuwe meubeltjes. Verder redelijk rustig in de buik, geen buikpijnen meer of andere dingen, wel afentoe behoorlijk last van m'n maag als die kleine weer omhoog kruipt. En ze begint spontaan vaak te hikken! En slapen, tjah, ach... Steeds weer rond de klok van 04:00 wakker, het hoort erbij zullen we maar zeggen ;)

Week 37 - 31 mei t/m 6 juni 2008

Woensdag naar de verloskundige geweest, bloeddruk iets hoger maar nog steeds netjes, en de kleine ligt braaf met d'r koppie nog naar beneden. En afwachten dus maar tot ze zich gaat aankondigen! Ook weer wat slijm verloren, de dag na nieuwe maan, dus wellicht dat de volgende volle maan dan toch iets in gang gaat zetten ;) Verder klossen gehaald, bed in de huiskamer klaargezet, en ook ons eigen bed op klossen die nu wel erg hoog staat. Deze week heb ook ik een brief binnen gekregen van de kraamzorg over het tekort aan mankracht in de zomerperiode. Ik krijg 24 uur gegarandeerd ipv 49 uur. Nu vond ikzelf 49 uur in 7 a 8 dagen tijd ook wel erg veel, gezien ik ervan uitga dat ze me helpen met de kleine, en de zorg voor mezelf, maar niet nog eens het hele huishouden. Mits ik het nodig heb natuurlijk, maar Niels zal na de bevalling ook 3 weken vrij zijn. Verder 2 zakken vol met kleertjes gehad van een buurvrouw van een tante van Niels, en met echt veel leuke kleertjes! Nog even en we komen om in de babykleertjes ;) Ze zal in ieder geval niets tekort komen ;)

Week 38 - 7 t/m 13 juni 2008

Verloskundige bezoekje was deze week weer prima, bloeddruk weer lekker laag; 120/65. Groei goed, hartje goed, nog even een kleine echo om te zien of het hoofdje nog steeds netjes beneden ligt zodat we niet spontaan voor een grote verrassing komen te staan met de bevalling. Wel houd ik deze week erg veel vocht vast in m'n enkels, puur door de warmte. Verder lekker creatief aan de gang geweest. Ik heb een draagdoek; een zogenaamde ring-sling gemaakt. En ben begonnen aan speelgoed-kubusjes in stijl.

Week 39 - 14 t/m 20 juni 2008

Echt de laatste loodjes, alhoewel ik me nog prima voel, en zeker niet zoiets heb van ze mag er van mij zo snel mogelijk uit, wordt het wel zwaarder sinds vorige week. Lopen gaat moeizaam, ben net een dieseltrein, duurt even eer ik op gang ben. Vooral het opstaan als ik even gezeten heb is erg vervelend, alsof m'n bekken dan even vast zit in die positie. Maar na een paar voorzichtige schuifelende stapjes komt het langzamerhand los en kan ik weer verder waggelen. En waar ik de hele zwangerschap eigenlijk niet echt last heb gehad van snoepen lijkt dat nu toe te nemen, wellicht door het laatste groeispurtje wat de kleine nu nog even inzet. Verder een flinke babyboom in huize Buijs; waar ik nog even zit te broeden komen de jonge slangetjes na 55 dagen broeden uit hun ei gekropen. Ik hoef me in ieder geval niet te vervelen en vermaak me prima met afentoe in de broedstoof te koekeloeren en weer jonge slangetjes eruit te kunnen halen. En aanstaande papa Niels was afgelopen woensdag jarig, met volle maan; maar de kleine is keurig binnen gebleven! (En zal dat nog wel even doen denk ik). Hij heeft een mooie videocamera gehad zodat hij zometeen de trotse papa kan uithangen! Verloskundige bezoekje ook weer goed; bloeddruk weer iets hoger; het blijft aardig schommelen, maar wordt gelukkig niet te hoog (120/80), en de verloskundige is erg tevreden, wij ook! En deze week toch nog even de stad in geweest, weer leuke aanbiedingen bij de prenetal. En steeds neem ik weer voor niet meer de deur uit te gaan omdat het allemaal nog maar moeizaam gaat, maar ik waggel gewoon rustig door. Enkeltjes zijn gelukkig weer wat minder gezwollen. En vrijdag hier en daar een pijntje; mogenlijk weer voorweeen (rug+krampjes in onderbuik).

Week 40 - 21 t/m 27 juni 2008

Een spannende week, want de uitrekendatum komt steeds dichterbij! Maandag's weer naar de verloskundige geweest, m'n vader heeft ons gebracht gezien ik nu niet meer in de auto stap zelf. En hij heeft ook meteen even gedag kunnen zeggen tegen onze oude oppas; een van de verloskundigen. Alles weer goed, bloeddruk wel weer iets hoger; 140/80, maar nog steeds netjes.
Donderdag werd het even spannend, gezien ik iets van activiteit leek te hebben; vanaf de middag kreeg ik last van lage rugpijntjes en menstruatieachtige krampjes, dat hield tot laat in de avond aan en 's avonds werd ik ook onrustig; gevoel dat ik moet bewegen, lopen, ijsberen, wiebelen, en tussendoor afentoe wegzuchten. Maar laat in de avond vlak voor het slapengaan stopte het. De hele dag is de kleine ook druk geweest. Verder is het rustig, en de kleine lijkt het nog prima naar de zin te hebben in de buik, reageert op aanrakingen, naar je hand toe kruipen, en een voorzichtig geschuif en getrap en gefriemel. Verder heb ik weer een ringsling draagdoek gemaakt; dit keer een aqua-blauwe. En voor de rest erg rustig aan; lopen gaat erg moeizaam omdat m'n bekken gekraakt lijkt te worden met iedere draai of iets teveel beweging.